מורסה פריאנלית חוזרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/11/2014 | 18:47 | מאת: אלכס

שלום רב, לפני כחודשיים יצאה לי מורסה על פני הישבן עצמו. המורסה טופלה במסגרת הליך כירורגי מינורי לניקוז המורסה. לאחר חודש ימים יציאה מורסה נוספת הפעם בסמוך לפי הטבעת( פרי אנלית) גם מורסה זו טופלה בניקוז . לפני כשבוע יצאו שני מורסות בשני המקומות המוזכרים לעיל בו זמנית. עברתי ניתוח בהרדמה מלאה שבמהלכו כפי שהוסבר לי הוצאה הבלוטה שגרמה למורסה הפריאנלית ונחתך הבשר במורסה שממוקמת על פני הישבן. המקום של המורסה הפריאנלית הושאר פתוח לאחר הניתוח ומקום של המורסה על פני הישבן נתפר . נאמר לי שאין קשר בין שני המקרים והופעתם בו זמנית הוא מזל רע בלבד. המקום שהושאר פתוח (מקום המורסה הפריאנלית) ממשיך להוציא הפרשות ולא נראה שכמותם מצתמצמת( כרגע חמישה ימים לאחר הניתוח). רציתי לדעת האם באמת אין קשר בין שתי המורסות ואם מצב של המשך הפרשות הינו מצב תקין. כמו כן רציתי לדעת כיצד ניתן לאבחן האם מתפתחת פיסטולה( לפי דברי הרופא לא התפתחה פיסטולה ) ומה עלי לבקש מהרופא כדי לוודא שלא התפתחה פיסטולה. האם סביר להניח שמורות מסוג זה לא יחזרו לאחר הניתוח להוצאת הבלוטה?חשוב לציין כי הנני מטופל בתאילנד בבית חולים פרטי ומכובד . תודה מראש

15/11/2014 | 18:22 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלכס שלום, לצערי אין ביכולתי לקבוע חד משמעית האם הופעה בו זמנית של האבצסים היא מקרית בלבד או קשורה על סמך תאור בפורום בלבד. סביר שאתר ניקוז האבצס עדיין מפריש 5 ימים לאחר הניתוח. בכ 2/3 מהמקרים המקום ירפא ללא הווצרות פיסטולה, ובכ 1/3 מהמקרים תווצר פיסטולה, שתתבטא בהפרשה מקומית מתמדת. יש לציין כי במקרים של אבצס חוזר, ובעיקר אם כן תווצר פיסטולה, יש לשקול בירור על מנת לשלול מחלה דלקתית של המעי שנקראת קרוהן, שאינה שכיחה מאד בתאילנד, והרבה יותר שכיחה בישראל.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה