קולנסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/11/2014 | 07:17 | מאת: מגי

שלום רציתי לשאול בקשר לקולנסקופיה לגבי הסיכונים שלה שלהבנתי זה בעיקר זיהום דימום וקרע של המעי. השאלות הן : 1) כמה זמן(ימים/חודשים) לאחר הקולנסקופיה במידה ואין תסמינים ניתן להגיד שלא התרחש זיהום קרע או דימום? לאחר כמה זמן מהבדיקה ניתן להניח שהכל בסדר בעקבות כך שאין תסמינים 2) האם ייתכן בעקבות הקולנסקופיה מצב של פגיעה קלה במעי(ללא קרע) שלאחר כמה חודשים לאט לאט הפציעה תגרום לבסוף לקרע ורק אז יהיו תסמינים? 3) כמה זמן לאחר הבדיקה ניתן להיכנס להריון?

08/11/2014 | 21:44 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נקב קטן או קרע במעי, כמו גם דימום (שיותר שכיח כשמבוצעת פעולה כשלהי כגון ביופסיה או כריתת פוליפ) יכול לקרות ביום הבדיקה או בימים הראשונים לאחריה, בחות או יותר בטווח של כשבוע. סיבוכים מאוחרים של קולונוסקופיה נדירים מאד. ניתן להיכנס להריון החל מכמה שעות לאחר הבדיקה, עת חומרי הטשטוש מתפוגגים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה