חרדה לפני ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/11/2014 | 15:28 | מאת: Roi

פרופסור שלום רב, יש לי החודש ניתוח פיסורה בשיבא, אובחנה אצלי פיסורה אחורית , רק לציין שבעבר אובחן אצלי גם טחורים פנימיים דרגה2 , האם במהלך ניתוח פיסורה בודק המנתח אם יש צורך לפעולה בטיפול הטחורים? אני סובל כבר 10 שנים לפרקי זמן עם כאבים וכבר לא יודע השבוע מרוב סבל אם הכאבים מה פיסורה או מהטחורים. אין לי דימום ביציאות אך כאבים ותחושת שריפה וצריבה חזקה תוך כדי ולאחר מכן. אני משתמש כל לילה בנורמלקס ובנפייבר ולמרות זאת סובל. כמה זמן משך הניתוח? החלמה? מה קורה אם סובלים מפיסורה בדופן האחורי והקדמי? אותה פעולה בניתוח? תודה מראש

08/11/2014 | 21:33 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, בניתוח לטיפול בפיסורה מבצעים בדיקה מלאה של פי הטבעת, אולם לרוב אם לא סוכם אתך מראש כי יבוצע ניתוח לטחורים, אז לא יבוצע כזה באותה הפעולה, שכן ההחלמה וגם שיעור הסיבוכים שונים בתכלית. ככלל, הסימפטומים שאתה מתאר אופייניים בעיקר לפיסורה. הניתוח זהה בין אם מדובר בפיסורה קדמית, אחורית, או שתיהן יחדיו. לאחר הניתוח משתחררים לרוב בו ביום או למחרת, וההחלמה אורכת לרוב מספר ימים עד כשבועיים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה