פיסורה חוזרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/10/2014 | 00:12 | מאת: אריק

שלום, היתה לי פיסורה לפני 4 שנים, ניסיתי הכול ורק ניתוח LIS עזר. הכול היה בסדר,לפני3 שבועות הופיע פיסורה חדשה בזמן לקיחת אנטיביוטיקה. התחלתי אמבטיות, נפדיפין, שמן פרפין ובנפיבר. לוקח כבר שבועים ללא שיפור. אני מאד לחוץ מזה. מה עוד אפר לעשות? אני מבין אין לי אפשרות לעבור עוד ניתוח שני.... אז מה עושים? תודה

08/11/2014 | 21:29 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אריק שלום, לכל ניתוח לטיפול בפיסורה יש סיכון לפגיעה קלה בסוגר פי הטבעת, שיכולה לגרום לקושי קל בשליטה בגזים או ביציאה נוזלית. סטטיסטית, הסיכון הזה בגברים צעירים זעיר, ובביצוע ניתוח חוזר הסיכון מעט יותר גבוה, אך עדיין נמוך מאד. בנוסף, ישנן שיטות ניתוחיות אחרות בהן ניתן להשתמש בעת הצורך, כגון ניתוח לכריתת הפיסורה (פיסורקטומי). ככלל, נכון וטוב לנסות קודם טיפול שמרני מיטבי, ואם הוא לא עוזר ניתן לשקול גם הזרקת בוטוקס לשריר הסוגר הפנימי.בפעולה מזריקים לתוך השריר המכווץ תרופה של חומר משתק שרירים הנקרא בוטוקס, הגורמת להרפיית השריר, הפחתת ההתכווצות ומרגיעה את הכאב באיזור. לזריקה זו שעור הצלחה של כ 70-80% (פחות מאשר ניתוח), והסיכון בה נמוך. לעיתים רחוקות הזרקת החומר יכולה לגרום לירידה קלה ביכולת השליטה, אולם בשימוש בבוטוקס ירידה זו תמיד הפיכה עם הירידה בפעילות החומר. אם כל זה לא עוזר והסבל ניכר, יש לשקול ביחד עם כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג את היתרונות למול הסיכונים בניתוח חוזר. אין מקום לפסול את האפשרות על הסף.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה