רגישות בתוך פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/11/2014 | 11:02 | מאת: אלעד

שלום, לאחר טיפול מסודר בפיסורה באמצעות רקטוג'סיק למספר חודשים, נשארה רגישות בתוך פי הטבעת, שמתבטאת בתחושת גירוי ביציאה או בתחושת כאב פנימי בתוך פי הטבעת בישיבה ארוכה. בהפסקות בישיבה הכאב נחלש ואף נעלם אך חוזר עם חזרה לישיבה. פרוקטולוג אבחן שכבר אין פיסורה ואין ממצאים אחרים. טיפול בפרוקטופואם פעמיים ביום לשבוע מקל מאוד וכמעט מעלים את הבעיה כבר תוך ימים בודדים, אך שבוע לאחר תום הטיפול זה חוזר. מה אפשר לשקול לעשות ?? תודה

08/11/2014 | 21:51 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלעד שלום, ככלל, פיסורה היא בעיקרה בעיה שפוגעות באיכות החיים, והאינדיקציה העיקרית לטיפול בהן היא על מנת לשפר את איכות החיים עליך להחליט כמה הסבל שאתה מתאר פוגע באיכות חייך היומיומית, וכמה אתה רוצה לטפל בכך. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. כמו כן, ניתן בעיקרון להשתמש בקורסים חוזרים של משחת רקטוג'זיק במידת הצורך. ניתן להשתמש לסירוגין בקורטיפואם, אולם מומלץ להמנע מקורסים ארוכים רצופים. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם הסבל ניכר מספיק בכדי לפנות לטיפול, מומלץ לפנות שנית לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה