תשובה היסטופתולוגית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/11/2014 | 20:37 | מאת: מירה

שלום פרופ' בעלי עבר בדיקת קולונוסקופיה, בבדיקה הוסר פוליפ ונשלח לבדיקה. התשובה: בדיקה מאקרוסקופית: התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדק ובה 2 קטעי רקמה אפורה רכה בקוטר עד 0.3 ס"מ. בדיקה מיקרוסקופית: Descending colon, polypectomy: Tubular adenoma with low-grade dysplasia. Snomed: T -67600, M - 82110 אשמח לדעת מה זה אומר. האם הפוליפ סרטני? לתשובתך בהקדם אודה

08/11/2014 | 21:47 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מירה שלום, על פי התשובה הממצא שנבדק בפתולוגיה הוא שפיר לחלוטין. יחד עם זאת, יש לראות את התשובה הזו ביחד עם תשובת הקולונוסקופיה עצמה, הן בכדי לוודא שהפוליפ נכרת במלואו, והן בכדי לתכנן מתי יהיה נכון לבצע קולונוסקופית מעקב. מומלץ להתייעץ בגסטרואנטרולוג המטפל.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה