קרוהן - היצרות בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/11/2014 | 20:47 | מאת: אברם

בני בן 23 סובל מקרוהן כ - 8 שנים , הוא מטופל ברמיקיד. הבעיה העיקרית היא היצרות באזור פי הטבעת ובנוסף עצירות. כנגד ההיצרות הוא משתמש מספר חודשים בכלי הרחבה. האם יש טיפול מוצלח יותר ? החשש העיקרי הוא הזדקקות לניתוח שיוביל לשימוש בשקית.

08/11/2014 | 21:35 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אברהם שלום, ככלל, אם שימוש במרחיבים מצליח לשמור על קוטר סביר של פי הטבעת, לרוב מומלץ להתמיד בכך. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה