כאבים בפי הטבעת יכולים להקרין לאשכים או להפך?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/10/2014 | 20:00 | מאת: יוסי

שלום רב. מזה כשנה וחצי סובל מכאבים באשכים. בעיקר באשך שמאל. עברתי ניתוח וריקוצלה לפני שנה והכאבים לא עברו. הרופאים אומרים שיש לי וריקוצלה מינימלית והיא לא הסיבה לכאבים. לא מוצאים את הסיבה לכאבים. לאחרונה התחילו לי כאבים קלים בפי הטבעת בעיקר לאחר עשיית צואה. אך יכול להופיע גם בלי קשר לעשיית צואה. פתאום זה מופיע. כאבים בסגנון של דקירות ושריפה. מה יותר הגיוני, שהכאבים באשכים (שלא מוצאים בבדיקות כלום באשכים) מקרינים לפי הטבעת או שיש בעיה בפי הטבעת שהיא מקרינה לאשכים? איזה תחום ברפואה בודקת את פי הטבעת? אני חבר במכבי ואני לא רואה שם תחום פרוקטולוגיה... האם ללכת לכירורג כללי? תודה מראש על היחס

17/10/2014 | 20:37 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יוסי שלום, לצערי מתאורך איני יכול להקיש במדוייק ממה אתה סובל כרגע ומה מצבך. פורום זה נועד לספק מידע כללי על נושאים בתחום התמחותנו, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. התחום המקצועי שאמור להעריך את איזור פי הטבעת הוא כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג, ומומלץ להעזר בצוות קופת החולים שלך על מנת לפנות למומחה המתאים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה