דימום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/10/2014 | 10:44 | מאת: מיטל

היה לי חודש שעבר מספר פעמים טיפת דם על נייר טואלט לאחר צואה.(בבדיקה אצל פרןקטולוג הכל תקין ולא נמצא פיסורה או טחורים). מאז אותם מקרים עבר כבר חודש שלם ללא טיפת דם על נייר טואלט . האם ניתן להניח שבמידה והדימום היה ממקור של גידול סרטני אז הדימום לא היה מפסיק חודש שלם אלא נמשך ואף מחמיר או שלא כך בהכרח ודימום מגידול סרטני יכול להפסיק פתאום לדמם למשך חןדש?

17/10/2014 | 20:40 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מיטל שלום, ככלל הגיוני שגידול יגרום לסימפטומים מתמידים או מחמירים. יחד עם זאת, ההחלטה האם את זקוקה לבדיקה כלשהי של המעי הגס על מנת לוודא שאין גידול מבוססת על הסימפטומים שציינת, וגם על גיל, הסטוריה רפואית אישית ומשפחתית ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה