נפיחות בפירנאום ותחושת שריפה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/10/2014 | 19:29 | מאת: נופשת בתאילנד

שלום רב, אני נמצאת בתאילנד כרגע בנופש ובשבוע האחרון החלה נפיחות בפירנאום. לאחר התייעצות עם רופאת משפחה היא הגיעה למסקנה כי אלו טחורים. קניתי משחה והיום שמתי אותה פעמיים. לקראת הערב החלו לצאת הפרשות ירקרקות מפי הטבעה והנפיחות גדלה ואף שורפת וגם פי הטבעת שורף. אין לי אפשרות ללכת לטיפול פה ואני אמורה לחזור לארץ בעוד 4 ימים. העניין הוא שהטיסה נורא ארוכה ואינני יכולה לשבת, ללכת, לעיתים לשכב על הבטן. מה אני יכולה לעשות מכאן? מה מומלץ לעשות כשאשוב ארצה? תודה רבה על התשובה

15/10/2014 | 15:37 | מאת: פרופ' עודד זמורה

תלונות כפי שאת מתארת יכולות להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, אבצס בפי הטבעת ועוד. אם יש חשד לאבצס יש לפנות לטיפול רפואי בהקדם. אם מדובר בטחורים, לרוב הם משתפרים בהדרגה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת בארץ ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם יש החמרה או שאין הטבה מספקת מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה