פצע בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/10/2014 | 08:14 | מאת: A

שלום, לפני כשבועיים יצא לי מעין פצע (לפי תחושה במגע ידני) בפי הטבעת, הפצע דימם מעט לאחר מתן צואה. הפצע בולט מעט ונמצא חיצונית ובצד העליון של פי הטבעת. הפצע כעת לא מדמם יותר אך לאחר מתן צואה או מגע בו הוא מגרד בצורה חריפה. האם מדובר בטחור? איזה טיפול יש לכזה דבר? לבינתיים אני שומר על היגיינה גבוהה של המקום... תודה.

11/10/2014 | 22:10 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ממצא כפי שאת/ה מתאר/ת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים , פיסטולה בפי הטבעת ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

15/03/2019 | 23:17 | מאת: בן שניר

אהלן.. יצא לי לפני שבוע גולה בפי הטבעת לאחר מספר ימים התחיל דימום שלקח 3 ימים יש אפשרות לאבחן את זה?

שלום בן, ממצא כמו שאתה מתאר יכול להתאים למספר דברים שונים כגון אבצס או טחור. לא ניתן לבצע אבחנה דרך האינטרנט ללא בדיקה. עלייך להיבדק ע״י פרוקטולוג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה