בטן לא רגועה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/10/2014 | 17:38 | מאת: מלי

שלום. תודה על תשובתך מיום 23.9 אכן חזרתי למיון בגלל בטן נפוחה מאוד ויציאות מיימיות אבל ללא כאבים הפעם . הוחלט שוב לעשות לי קולונסקופיה למרות שאכלתי לפני ולא הייתי בצום . אחד הרופאים במחלקה ניסה הכנסת rectal tube אך לא הצליח עקב תנגודת בגובה 15סמ ועל כן בוצעה קולונסקופיה עם תסביב בגובה 25 סמ . בגובה 80 סמ צואה בכמות מרובה שלא מאפשרת המשך הכנסת קולונסקופ . אבחנה אנדוסקופית:s/p r recurrent sigmoid volvulus . קבעו לי תור לעוד קולונסקופיה ,הפעם עם הכנה כדי לראות את כל המעי. אבל מאז הקולונסקופיה האחרונה יש לי הרגשה מאוד מוזרה ולא תקינה בבטן.כל הזמן אני מרגישה תזוזות חזקות וקולות וכאילו פיצוצים בבטן. גם כשמתבוננים רואים את התזוזות ואפילו מעיר אותי בלילה ,פעם לפני הקולונסקופיה האחרונה היו לי תזוזות קלות אבל עכשיו זה נורא ולא הגיוני מי שנמצא על ידי, בעיקר כששקט נדהם וזה לא נעים , מפחיד ומביך. אגב אני שותה כל יום כוס אחת של מרוקן . כך אמרו לי בבבית חולים , למשך 30 יום. שאלתי: מה כדאי לעשות בנוגע לפעילות האגרסיבית של המעי שלא נותן לי מנוח כל היום והאם כדאי במצב כזה לגשת לקולונסקופיה נוספת שאני חייבת לבצע או אולי זה מה שישחרר דוקא את ההרגשה המוזרה בבטן? אם אפסיק לשתות את המרוקן כל יום ייתכן שיחזרו לי יציאות מיימיות? אני לא יודעת כיצד לנהוג אנא עזרתך. תודה מראש

11/10/2014 | 22:08 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מלי שלום, לצערי מתאורך איני יכול להקיש במדוייק ממה את סובלת כרגע ומה מצבך. פורום זה נועד לספק מידע כללי על נושאים בתחום התמחותנו, ולצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. כעיקרון, יש להשלים את הבירור כדי שניתן יהיה להתקדם לניתוח על מנת לפתור את הבעיה ממנה את סובלת. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול. בכל מקרה של ספק האם ישנו מצב דחוף כגון תסביב חוזר, יש לפנות לחדר המיון.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה