התקפי טחורים כאובים מאוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/10/2014 | 13:12 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 28 כשנה לאחר לידה וכעת בהריון, לאחר הלידה הראשונה החלו לי התקפי כאבים של טחורים, בהתקפים אלו היתי מנסה להרגיע את האזור ע"י משחות, אמבטיות, קרח, אך ללא הועיל,ככה ההתקפים באים והולכים מידי פעם , עכשיו בהריון הנוכחי הטחורים שבו אליי, אתמול היה לי התקף של כאבים בהם לא יכולתי לשכב, ניסיתי משחות אמבטיה וכו אך ללא הועיל ,בבשיל לקבוע תור לרופא נקבע לי רק לעוד 7 חודשים ככה שויתרתי! אני מאוד סובלת מכאבים שבאים בלילה , מה עליי לעשות ?

11/10/2014 | 21:30 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יעל שלום, ככלל, טחורים יכולים להחמיר בעת הריון ולידה, ובזמן הריון כעיקרון אנו משתדלים לטפל שמרנית ככל האפשר. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ממליץ בכל זאת לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה