בדיקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/10/2014 | 06:17 | מאת: טלי

האם בדיקות של בדיקה רקטלית ידנית+ אנסקופיה/רקטוסקופיה מספיקות על מנת לשלול מימצא אנטומי (סרטן,דלקת,כיב) בפי הטבעת כאשר הסימפטום הוא תחושת כאב/אי נוחות/לחץ בפי הטבעת? או שיש עוד בדיקות? האם בעיה ברקטום כגון סרטן,דלקת,כיב יכולים לגרום לתחושת אי נוחות וכאב באזור פי הטבעת? הבנתי שהרקטום מרוחק מפי הטבעת בכמה ס"מ לכן אני שואלת

11/10/2014 | 21:22 | מאת: פרופ' עודד זמורה

טלי שלום, ככלל, בדיקה של כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג מומחה הכוללת בדיקה רקטלית ידנית+ אנוסקופיה/רקטוסקופיה במידת הצורך ובמידת האפשר, יכולים לשלול במידה גבוהה של סבירות מימצא אנטומי (סרטן,דלקת,כיב) הגורמים לתחושת כאב/אי נוחות/לחץ בפי הטבעת, ובכל מקרה סביר שמומחה בתחום ידע לייעץ לך לאחר בדיקתו האם דרושות בדיקות נוספות או לא. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה