היה לי טחורים ועכשיו יש לי בליטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/10/2014 | 10:47 | מאת: שיר

יש לי כרגע בליטה מפי הטבעת שנראה כמו טחור קטנציק+ יש לי בפי הטבעת פוליפ קטנציק בגודל של תולילה.. לאחר צואה מגרד לי המקום.. אני רוצה להיפטר מזה אך ממש לא רוצה צלקת אני רוצה שהמצב יחזור לקדמותו...:( מה מציע? לא רוצה סתם פרוקטולוג, יש מלא מעאפנים

11/10/2014 | 21:17 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שיר שלום, ממצא כפי שאת מתארת יכול להתאים לקפל עור שנותר באיזור פי הטבעת לאחר אירוע של טחורים גדושים או בצקתיים, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ככלל, אם אכן מדובר בקפל עור כזה, לרוב הוא מפריע בעיקר ברמה האסטטית, ולצערי אין דרך לא כירורגית טובה להפטר ממנו. אין הכרח לכרות קפלי עור, ובמידה רבה זה תלוי המידה בה הוא פוגע באיכות חייך. החלמה מניתוח כזה לרוב כרוכה במספר ימים של כאב ניכר שחולף בהדרגה, ושיעור הסיבוכים נמוך. צר לי שהתרשמת שרופאים העוסקים התחום הם "מעאפנים", אבל ההכללה אינה נכונה, ויש בתחום מומחים טובים רבים. אם תחליטי שאת מעוניינת בבדיקה ויעוץ או הטיפול, כדאי לבחור אחד מהם.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה