עור אדום, חתכים וגירוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/10/2014 | 07:19 | מאת: חיים

שלום. בחודשים האחרונים אני חווה תחושת צריבה וגירוד אינטנסיביים בפי הטבעת ומסביב. למעשה צריבה וגירוד תמיד היו לי בשנים האחרונות אך רק לאחרונה זה מאוד החמיר. היום הסתכלתי על האיזור באמצעות מצלמה, ויכולתי לראות שהעור מסביב לפי הטבעת אדום, ובתוך התחום האדום ניתן להבחין בחתכים קטנים. אציין שביום טיפוסי יש לי בין 2 ל3 פעולות מעיים. מספר שאלות אם כך: מדוע העור אדום? האם זה החתכים עצמם שמגרדים? האם החתכים לא מחלימים כי אני מגרד, ואם כן, האם ניתן להקל על הגירוד באופן זמני עד להחלמת החתכים? כמובן, כל מידע נוסף שיועיל ולא שאלתי לגביו יתקבל בברכה.

11/10/2014 | 21:09 | מאת: פרופ' עודד זמורה

חיים שלום רב, ממצא כפי שאתה מתאר יכול להחשיד לבעיה רפואית שנקראת גרד בפי הטבעת, למרות שלצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. גרד אנאלי היא תופעה רפואית ידועה. פעמים רבות אנו לא יודעים בדיוק את סיבתה אצל מטופל ספציפי, ולכן אנו מנסים טיפולים שונים, עד (שלרוב) מצליחים להקל על איכות החיים. הטיפול בגרד כולל מספר קוי טיפול, כולל ייצוב יציאות בתוסף סיבים שימוש בסבונים היפואלרגניים, המנעות משיפשוף ככל שניתן, שימוש במשחות הגנה לעור, דרך נסיון טיפולי בתולעים, המנעות הדרגתית ממרכיבי מזון שונים הידועים כמחמירי גרד, ועד לקוי טיפול יותר "אגרסיביים" במידת הצורך. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה