לאחר מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/10/2014 | 07:28 | מאת: סימה

4 חודשים לאחר 2 ניתוחים ביחד בקע סרעפתי והפיכת שרוול למעקף עקב הבקע. לאחרונה דימום רקטלי בזמן יציאות . לא סובלת מעצירויות . בנוסף כאבים בצד ימין באגן. האם תופעות אלו מעידות על סיבוכים מהניתוח מעקף קיבה? האם עלי לדאוג ומה עלי לעשות.אשמח לתשובות מפורטות

02/10/2014 | 19:59 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סימה שלום, הסבירות שדמם מפי הטבעת או הכאב שאת מתארת הוא סיבוך של ניתוח קיבה לפני 4 חודשים הוא נמוך מאד מאד ולהערכתי יש להתייחס אליו כאל סימפטום נפרד שאינו קשור. אם התלונה נמשכת מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה