יציאות מיימיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/09/2014 | 23:04 | מאת: מלי

שלום אני בת 55 סובלת מזה כחמש שנים מכאבים עזים בבטן שמקרינים לגב תחתון ולחזה. בכל הבדיקות שעשיתי עד היום לא מצאו את הסיבה אבל לפני כמה ימים ב-9 לספטמבר כשהגעתי עם התקף קשה ביותר לבית החולים סוף סוף עלו על הבעיה. עשו לי סיטי עם חוקן וראו שהמעי שלי מסובב,וולוולוס. סיבבו לי את המעי חזרה על ידי קולונסקופיה דחופה. הודגם תסביב בגובה 20 ס"מ מפי הטבעת מעבר לו מעי תפוח מלא אויר וצואה בקצה הרחוק של הוולוולוס במרחק 50 ס"מ נשאב האויר ולאחר מכן הוכנס צינור רקטלי במקביל לאנדוסקופ נצפה מיקומו מעבר לוולוולוס הכנסת RECTAL TUBE השאלות שלי הן: תמיד כשהיו לי כאבי תופת היו גם יציאות מיימיות ממש כמו מים שקופים מהברז אבל רק ל4 ימים בערך ואז לאט לאט היציאות חזרו פחות או יותר למצב ה"רגיל"שזה גם שלשול אבל חום ויותר שפוי. מיום שעשו לי את הקולונסקופיה הדחופה היציאות שלי כל הזמן כמו מים מהברז ולא חל שינוי כבר 13 ימים וזה נראה מפחיד קבעו לי קולונסקופיה שוב כי בדחופה לא הצליחו לראות את כל המעי וזה בעוד 3 שבועות. והמליצו לי על ניתוח בגלל שמדובר באירועים חוזרים. עניין הניתוח מפחיד אותי ולא מכירה אנשים שעברו את זה כדי לשאול אותם איך החיים אחרי הניתוח. אנא תשובתכם המהירה בעניין היציאות והניתוח תודה מראש ושנה טובה

23/09/2014 | 21:31 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מלי שלום רב, ככלל, תסביב של המעי היא אכן בעיה שנוטה לחזור, ולכן מרגע שאובחנה חד משמעית בעיה זו, יש לרוב אינדיקציה להציע ניתוח. לרוב לאחר הניתוח אין שינוי ניכר באורח החיים או בהרגלי היציאות. לגבי היציאות הנוזליות, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. התכנית להשלים קולונוסקופיה מלאה ולאחר מכן לשקול ניתוח לכריתת מקטע המעי שנראה סיגמואיד קולון ונוטה להסתובב נשמעת לי על פניו סבירה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה