רקטוסקפיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/09/2014 | 17:19 | מאת: רעות

שלום רב, בעקבות כאב בפי הטבעת ודימום מועט ללא ממצא לאחר בדיקה פרוקטולוגית קיבלתי הפנייה לגסטרו עם המלצה לקולונסופיה, אני חושבת שעדיף קודם לבצע רקטוסקופיה שהיא בדיקה פחות קשה ובגלל שאני צעירה בת 30 נראה לי הגיוני יותר. מה עלי לעשות כדי לקבל הפנייה לרקטוסקופיה והיכן מבצעים אותה? אני לא רוצה לחזור לפרוקטולוגית שלי ולבקש ממנה הפנייה לבדיקה

23/09/2014 | 21:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רעות שלום, רקטוסקופיה מבוצעת לרוב על ידי קולורקטאלי / פרוקטולוג במרפאה, ואינה דורשת הפניה ספציפית פרט לביקור אצל קולורקטאלי / פרוקטולוג. ניתן לשקול לבצע בדיקת "קולונוסקופיה קצרה", הנקראת בלשון מקצועית סיגמואידוסקופיה גמישה, המבוצעת על ידי גסטרואנטרולוגים. סביר שרופא/ת המשפחה יוכלו לצייד אותך בהפניה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה