גוש בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/09/2014 | 20:44 | מאת: ליטל

שלום ד"ר, אני בת 22 ומאז שאני זוכרת את עצמי בכל פעם בעת ביקור בשירותים, לפני היציאה עצמה, משתחרר סוג של "גוש" באופן קבוע. בסיום הפעולה לאחר הניקיון אני מחדירה את הגוש חזרה פנימה אחרת הוא מפריע לי. חשוב לציין שבעקבות כך אני מנקה אך ורק במגבונים מכיוון שעם נייר טואלט זה בלתי נסבל. אודה לחוות דעת.

23/09/2014 | 21:37 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליטל שלום, ממצא כפי שאת מתארת יכול להתאים לטחורים פנימיים הצונחים בעת מאמץ ליציאה, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הממצא פוגע באיכות חייך במידה ניכרת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. שנה טובה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה