מאין בלוטה או גולה ליד פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/09/2014 | 23:51 | מאת: דוד

שלום יש לי מאין גולה ליד פי הטבעת וכשנוגעים בה היא כואבת ניסיתי לפוצץ אותה אבל לא הצלחתי וזה כואב כשנוגעים בה השרלה שלי היא כזו לאיזה רופא אני צריך לפנות? האם מדובר במשהו מסוכן? והאם אני יכול לטפל בזה לבד בקניית משכה בבית המרקחת?

23/09/2014 | 21:26 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דוד שלום, ממצא כפי שאתה מתאר יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל אבצס בפי הטבעת, טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם מדובר באבצס, הממצא לרוב דורש טיפול כירורגי דחוף. טחורים למיניהם לרוב אינם דחופים. אם ישנה החמרה, עולה חום וכד' יש לפנות בדחיפות לחדר המיון. אם אין הטבה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה