סרטן ,זיהום ודלקות בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/09/2014 | 15:58 | מאת: תות

שלום רב, ברצוני בבקשה לקבל מידע אודות סרטן פי הטבעת: 1.האם זה נכון כי סרטן בפי הטבעת זה משהו שפרוקטולוג אמור לראות או להרגיש בבדיקה רקטלית? 2.במידה ואני חושדת בסרטן פי הטבעת או זיהום או דלקת בתעלה האנאלית ובפי הטבעת ובבדיקה הרקלטית לא התגלה דבר איזה בדיקה אני אמורה לבקש כדי לשלול את הדברים הללו? 3. האם בדיקת קולנסקופיה יכולה לזהות סרטן בפי הטבעת או דלקות בפי הטבעת? 4. האם בדיקת קןלנסקופיה וירטואלית פחות אמינה מקולונסקופיה רגילה? ובאיזה אחוזי הבדלי אמינות מדובר? תודה מראש על מתן היחס והתשובות

23/09/2014 | 21:19 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, מחלות של פי הטבעת כולל גידולים סרטניים או שפירים ומחלות דלקתיות מאובחנים לרוב בבדיקה של כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג הכוללת לרוב בדיקת אצבע בפי הטבעת ובדיקה הנקראת אנוסקופיה בה מסתכלים על פי הטבעת מבפנים. לעיתים כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג יכול להחליט שהבדיקה אינה מספקת ולהציע בדיקה בהרדמה. לקולונוסקופיה רגילה או ויקטואלית אין ערך רב באבחון מחלות של פי הטבעת. שנה טובה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה