דמם בניגוב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/09/2014 | 17:20 | מאת: א

בן 21 , לפני כ-3 ימים בעת שני יציאות גיליתי שבניגוב יש דמם אדום בהיר, לא היה עצירות ולא שלשול באותם היציאות ולא כאב כלשהו וכולי'. יום למחרת החלו שלשולים שבעיקרם ירקות ופירות שלא התעכלו הצואה היית כזו שאם מסתכלים בעין מזויינת לא רואים שזה שלשול ואז כאשר מעט מזיזים את זה רואים שזה מתפרק לחתיכות ואכן שלשול לכל דבר הדבר כבר יומיים מלווה אותי. הופנתי לרופא פרוקטולוג אשר בדק אותי כירוגית ולא ראה טחורים/פיסורה או משו שיכול להעיד על דימום באזור. לטענתו אם הדמם יחזור עלי לעבור בדיקת ריקטוסקופיה. אין הסטוריה משפחתית של בעיות מעי הגס וכולי'. השאלה שלי האם אופן העובדה שלא התגלה משהו בפי הטבעת יתכן שזה משהו יותר פנימי? אולי דלקת / או תהליך סרטני חלילה אפילו שגילי כביכול צעיר על הנייר. יש לציין שוב כי הדמם אדום בהיר, כרגע מאתמול לא קיים אלא מלפני יומיים בלבד כרגע רק שלשולים שגורמים לי להגיע לא מעט פעמים לשירותים במהלך היום לאחר כל פעם יש תחושה של התרקונות, אין כאב או אי נוחות מיוחדת באזור. תחושה כללית פיזית בסדר גמור. מה יכולה להיות הבעיה?

23/09/2014 | 21:00 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, הסיכוי להתפתחות סרטן המעי הגס בגיל 21 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי גבוהים בהרבה. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה, ורופא פרוקטולוג שבדק אותך יוכל ללא ספק לייעץ הרבה יותר טוב ממני ללא בדיקה. אם המלצתו היא לבצע בדיקת רקטוסקופיה אם הדמם יחזור, זה נשמע לי סביר בהחלט.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה