רקטוגסיק ודליות ברגליים - דחוף

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/09/2014 | 11:46 | מאת: ענת

שלום רב, מספר ימים היו לי דימומים מפי הטבעת בזמן יציאות יש הרגשה כאילו ישנו פצע בפי הטבעת ולעיתים מגרד . והלכתי לרופאת משפחה והיא נתנה לי rectogesic 0.4% 306m (m) ung שמתי את המשחה בינתיים פעם (חצי ממה שהומלץ בהוראות) הרגשתי סחרחורת וכאב ראש ונפילה של לחץ דם, יום אחרי עדיין יש לי סחרחורות וכאב ראש וחשק עז לרוץ לשירותים כל הזמן. הבנתי שהרוב זה תופעות לוואי נפוצות. שאלתי היא האם אפשר להשתמש במשחה פעם אחת ביום ולא פעמיים כפי שהומלץ ובכמות מעטה ותהיה השפעה סבירה שתעזור? כמו כן יש לי וורידים מרובים , דליות ברגליים בעיקר אספק אחורי האם זה מסוכן עבורי וכדאי להפסיק מכיוון שהמשחה מרחיבה את כלי הדם? אשמח לתגובה במהירות

13/09/2014 | 22:59 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ענת שלום, משחת רקטוג'זיק אכן יכולה לגרום לעיתים לכאב ראש, שלרוב חולף לאחר זמן קצר. יש למרוח כמות קטנה, כגרגיר אפונה, סביב פי הטבעת, ואין לורך להכניס לפי הטבעת. מומלץ למרוח את המשחה פעמיים ביום ל 6 שבועות. אין מניעה למרוח בנוכחות דליות ברגליים. אם יש כאב ראש חזק, ניתן לעבור למשחת ניפדיפין (4 פעמים ביום). בכל מקרה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה