ריפוי עצמי של הפיסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/09/2014 | 18:25 | מאת: אבי כ

לפני כחמש שנים הובחנתי ונמצא כי אני סובל מפיסטולה בפי הטבעת עם הפרשות ומדי פעם נוצר זיהום שגרם לפצע מוגלתי כואב. הבנתי כי חוסר ההגיינה שאזור הפנימי של פי הטבעת גורת לשיירי הצואה לחדור לתעלת הפיסטולה וכך לגרום לזיהום ולפצע המוגלתי. החלטתי שאני מבצע שטיפה עם צינור מים של תעלת פי הטבעת באופן קבוע אחרי כל יציאה קשה וכל ערב לפני השינה . מרגע שהתחלתי את התהליך הזה ,הפסיקו להופיע זיהומים ואחרי כמה חודשים נראה כאילו המקום נסגר ונרפא ,למרות שעדיין יכולתי למשש ולזהות את התעלה של הפיסטולה (בדיור כמו חור עגיל באוזן שלא היה בשימוש מס שנים) . המשכתי בתהליך השטיפה היומיומית ,ואחרי כחצי שנה הרגשתי שהמקום כאילו החלים לחלוטין לכן הייתי צריך להעמיד את המצב במבחן ,לכן הפסקתי עם השטיפות .גם לא אחרי יציאה קשה .וראה פלא לא נגרם לי זיהום כפי שהייתי מורגל שקורה אחרי כל יציאה .עברו מאז למעלה מארבעה חודשים ונראה כי התעלה נסתמה וחסל סדר פיסטולה . אציין כי היו לי גם יציאות קשות במיוחד שמהם חששתי שאולי יגרמו לפתיחת תעלת הפיסטולה שוב .אך נראה כי העניין נפתר לתמיד . ממליץ לנסות את השיטה לפני פניה לניתוח.

13/09/2014 | 22:52 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אבי שלום, שמח שאתה חש בטוב. יחד עם זאת, הנסיון הרפואי אינו מבוסס על מקרה בודד כזה או אחר, ולכן הייתי נזהר בהמלצה לציבור לאמץ שיטה זו.

15/03/2017 | 18:25 | מאת: תוכל לפרט איך אתה שוטף את טעלת הפיסטולה?

האם תוכל לפרט איך אתה שוטף את טעלת הפיסטולה?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה