טחורים שליש ראשון בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/09/2014 | 14:39 | מאת: אנונימית

שלום רב, השבוע גיליתי על הריוני. במקביל, משום מקום התפתח לי טחור מאוד מטריד. השתמשתי בנרות ששיפרו והקלו במשך יומיים על המצב. היום, במקרה, קראתי את העלון (פרוקטוגבינול) ורשום כי התרופה אסורה לשימוש במהלך השליש הראשון להריון. שאלתי היא האם ייתכן ונגרם נזק משימוש בודד? מדוע בעצם אסור להשתמש בה בשליש הראשון? ומה עלי לעשות על מנת להקל? תודה רבה על תשובתך

06/09/2014 | 14:58 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, מרבית התרופות בעולם, ובוודאי תכשירים לטיפול בטחורים, פשוט לא נבדקו באספקט של השפעתן בתחילת הריון, ובהעדר מידע המוכיח פיזיטיבית שהן בטוחות לחלוטין לשימוש בהריון, העלון אוסר שימוש בהן בתקופה זו. הסיכוי לנזק משימוש חד פעמי מזערי, אולם אם את מאד מודאגת, את יכולה לפנות למרכז המידע על סיכונים בתרופות במהלך ההריון ב http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/health_centers/Pages/Tartology.aspx להערכת מידת הסיכון. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון ונורמלקס, המותרים כולם לשימוש בהריון.

13/11/2014 | 23:14 | מאת: מירב

האם גם במשחה אסור להשתמש בשליש הראשון ? משום מה רק על הנרות כתוב האיסור....

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה