טחורים ופיסורה בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/08/2014 | 12:26 | מאת: מזל

היי, אני כבר אובדת עצות! אני בשבוע 31 להריון וכבר שבועיים אני סובלת מטחורים ופיסורה. הייתי אצל פרוקטולוג שאמר שיש לי גם טחור עם קריש דם מה שגורם לי לכאבים בלת נסבלים ולחוסר תפקוד! ההנחייה שלו היתה לשתות אופטלגין ושאין מה לעשות מאחר ואני בהריון! אני חייבת לדעת האם באמת בשנת 2014 אין תרופה או פתרון לבעייה כ"כ נפוצה בהריון!?! איך אני יכולה לעזור לו להספג בדם ואיך אני יכולה לעזור לעצמי?1? אודה לעזרתכם!

14/08/2014 | 22:34 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מזל שלום, לצערי גם ב 2014 לא מצאו פתרון אופטימאלי לבעיה כל כך שכיחה בהריון. נכון שכעיקרון אנו משתדלים להמנע מפעולות כירורגיות בזמן הריון אם אפשר, אך אם הסבל בלתי נסבל ניתן לשקלל ביחד את התועלת מול הסיכון של ניתוח או של טיפול תרופתי כזה או אחר בזמן הריון. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס, המותרים לשימוש גם בזמן הריון.מבחינת הטחור הטרומבוטי, הוא לרוב נספג בהדרגה עם סבלנות. אם ישנה פיסורה, ניתן לשקול לטפל בה במשחות כגון ניפדיפין או רקטוג'זיק. בטיחותן בזמן הריון לא נבדקה היטב, אולם תאורטית הסיכון מזערי.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה