עצירות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/08/2014 | 18:37 | מאת: אפרת

בת 60, בריאה בד"כ (לוקחת לוריוון לחרדה ערב כדור אחד), רציתי לשאול, בשנתיים וחצי האחרונות יורד דם אדום בזמן היציאה. בשלושת החודשים האחרונים קרה שלוש פעמים, כי במשך 4-5 שעות ישנה עצירות ולבסוף אין יציאה, ולכן לקחתי נר. מה תתכן הבעיה?

07/08/2014 | 16:51 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אפרת שלום תלונות כפי שאת מתארת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים פיסורה, גידולים במעי הגס חלילה ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. בכל מקרה, אם את סובלת מדמם אנאלי ולא עברת קולונוסקופיה בשנים האחרונות, מומלץ לבצע קולונוסקופיה מלאה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם נמשך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה