מבקשת עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/08/2014 | 13:46 | מאת: רינה

גם אני הובחנתי כסובלת מפניקוליטיס מזנטריום ואני מחפשת מומחה לתחום, קיבלתי 90 כדורי בודזון אך אין שיפור. האם קיים מומחה לנושא ?פרופ' אורן מנהל המחלקה בירושלים הציע לי לקחת בהמשך סטרואידים אחרים. לא רוצה לקחת מה עושים? מיואשת מהמצב המתיש והבלתי נסבל תודה רינה

07/08/2014 | 16:43 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רינה שלום, פניקוליטיס היא אכן בעיה שאינה קלה לטיפול, ובכל מקרה הטיפול בה אינו כירורגי. טיפול במחלה זו יכול לכלול מתן סטרואידים, תכשירים נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, או תכשיר נוגד אסטרוגן שנקרא טמוקסיפן. מומלץ להמשיך מעקב אצל גסטרואנטרולוג מומחה. אישית, איני מכיר מישהו שמומחה ספציפית למחלה זו.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה