דימום רקטלי ללא כאב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/07/2014 | 22:48 | מאת: חיה

שלום אני בת 33, בהריון רביעי, שבוע 35. לאחר הלידה השלישית (לפני 3 שנים) התחלתי לסבול מפיסורה שבאה והלכה מידי כמה חודשים. בהריון זה גם סבלתי מזה כמה פעמים, וטיפלתי ע"י שטיפה בבידה בלבד. וזה עבד. לפני כשבוע התחיל להיות לי דימום קל מהרקטום, בדכ לאחר יציאה בשירותים, ללא כאב, פעם ביום- יומיים. האם זה נשמע כמו סיבה לדאגה? או שסביר יותר שהמקור הוא הפיסורה/טחורים? האם ללכת להיבדק בזמן ההריון? תודה

07/08/2014 | 16:38 | מאת: פרופ' עודד זמורה

חיה שלום רב, הסיכוי להתפתחות ממצא מדאיג במעי הגס בגיל 33 ללא סיפור משפחתי מחלות מעי בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי כגון טחורים פנימיים או פיסורה גבוהים בהרבה. מציע לסיים את ההריון בשלום, ואם הסימפטומים נמשכים גם לאחריו, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה