אי נעימות בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/07/2014 | 18:58 | מאת: מתן

לפני כחודשיים חליתי במעיים ועבר עלי כשבוע של שילשולים. מאז אני סובל מאי נעימות (שורף ומגרד) בפי הטבעת (וגם באזור שליד) לאחר יציאות (לעיתים כמה שעות טובות לאחר יציאה). בעבר עברתי ניתוח לפיסורה, אך זו נשללה כעת אצל הרופא, ונתן לי משחה דרמאקומבין(DREMACOMBIN) להרגעה. שאלתי היא: א) לא קיבלתי ממנו הסבר מה יש לי שם. (כשהייתי אצלו שבוע לאחר שהתחיל הענין - אמר שלפעמים אחרי שילשולים זה קורה, אבל כבר עברו חודשיים!! זה ההסבר?). ב) הוא נתן לי כעת מרשם לג'ל (או משחה), ובבית המרקחת אין ג'ל אלא קרם (חסר בכל בתי המרקחת). השאלה אם לקחת את הקרם ויעיל באותה מידה?

28/07/2014 | 21:43 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מתן שלום, גרד אנאלי היא בעיה רפואית ידועה, ונכון לפעמים רבות אנו לא יודעים בדיוק להסביר מה גורם לה במטופל ספציפי. מידע כללי על גרד אנאלי מצויין למטה. ניתן להשתמש בקרם דרמקומבין במקום ג'ל. אם אין שיפור בסימפטומים לאחר כ 2-3 שבועות של טיפול מומלץ לפנות לרופא המטפל ליעוץ חוזר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה