בליטה קטנה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/07/2014 | 16:41 | מאת: בן 37

שלום, לפני כשבועיים הופיעה לי בליטה קטנה בפי הטבעת מלווה בכאב. לא היה דימום כלל. לאחר שהלכתי לרופא משפחה, התחלתי טיפול משחתי עם פרוקטו-גליבנול 3-4 פעמים ביום. חל שיפור ניכר. הכאב נעלם, הבליטה קטנה עם הזמן. אך עדיין יש בליטה קטנה. שאלתי היא כמה זמן עליי להמשיך עם המשחה? האם עד שתיעלם לגמרי הבליטה? להמשיך כטיפול מונע? אודה לתשובתכם.

28/07/2014 | 21:48 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, תלונתך יכולה להחשיד לטחור חיצוני עם קריש דם, אשר נספג בהדרגה. בעיקרון אין צורך להשתמש במשחה כטיפול מניעתי. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס לטווח ארוך. באם יתחדשו סימפטומים, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה