עצירות וטחורים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/07/2014 | 15:31 | מאת: שלומית

(בת 25) ביומיים האחרונים סבלתי מכאבים בפי הטבעת, עצירות קשה ממש (צואה לא יבשה וקשה, פשוט במאמץ רב- היו יציאות) וכנראה שכתוצאה מכך כל האזור הפך רגיש מאוד. כאילו העור (סביב פי הטבעת) השתפשף כתוצאה מנפילה ומרגיש מאוד רך ורגיש ואולי אפילו מקומט.. בנוסף, תמיד הייתה לי בליטה קטנה של עור בצמוד לפי הטבעת. היא לא כאבה אף פעם ואני לא זוכרת מתי הופיעה. תמיד היתה שם. עכשיו, היא רגישה למגע.. העור מרגיש דביק וכואב. האם אלה טחורים? ומה אפשר לעשות עם זה? האם יש משחה שיכולה לכווץ את אותה בליטה ולהרגיע את העור? *מעדיפה פתרון שלא מצריך מרשם מרופא בבקשה, כל העניין מביך מדי בשביל ללכת לבדיקה.

28/07/2014 | 21:46 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלומית שלום, ככלל, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם אין הטבה ניכרת והתלונה מפריעה לאיכות חייך מספיק על מנת לקבל טיפול, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה