בעיות בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/07/2014 | 18:58 | מאת: משה

כבר תקופה די ארוכה יש לי כל מיני הפרעות בפי הטבעת,יכול להיות טחורים,התופעה באה והולכת פעם משתפר ופעם נהיה יותר גרוע ישנו דימום קטן בנייר ואני פשוט יכול להמשיך לנגב שעות עם המגבון והדם ממשיך להופיע,הפרוקטו גליבנול לרוב עוזר לאחר יום יומיים שוב נעלם הדימום,היו מספר פעמים די חריגות שבהם הייתה כמות דם גדולה על המגבון שמגיעה מתוך פי הטבעת יש לציין שכשעתיים לאחר מכן בפעמים שזה קרה חום הגוף עלה והתחילו צמרמורות חזקות למשך כשעה שעתיים,הבעיות האלה מלוות לפעמים במין תחושת התכווצויות בבטן התחתונה ביחד עם פי הטבעת לאחר יציאות ובבוקר שקמים מהשינה תחושה מאוד מרגיזה ומפריעה לאורח החיים,והיו כמה פעמים שאנשים לידי העירו לי שיש לי ריח של יציאה וזה לאחר ניגוב כמו שצריך ומקלחת ארוכה כולל שטיפה בפי הטבעת,מה יכולה להיות הבעיה ואיך צריך לנגב בצורה נכונה את האזור לאחר יציאה?הבנתי שלא מומלץ לנגב בתוך פי הטבעת עם מגבון אלא רק חיצוני

28/07/2014 | 21:41 | מאת: פרופ' עודד זמורה

משה שלום, ככלל, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הבעיה נמשכת, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג ליעוץ והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה