צניחה בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/07/2014 | 00:12 | מאת: שרון

שלום פרופ. סבלתי שנים מטחורים ועברתי בעבר ניתוח. בשנים האחרונות לאחר כל יציאה יצא לי טחור שדחפתי פנימה ולרוב נשאר בפנים. בהריון כרגע לרוב בשעות הערב הוא יוצא בקביעות ואינו נשאר בפנים. פרוקטולוג אצלו ביקרתי טוען שאין לי טחורים ושזו רקמה שצונחת.הוא ניסה לשים איזו גומייה ללא הצלחה.זה מרגיש לי טחור ואני לא מבינה מה זו רקמה ומה אוכל לעשות עם זה בהריון עמ להפסיק לסבול. אשמח לעזרתך. תודה

28/07/2014 | 21:30 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שרון שלום, ככלל, סביר שרקמה שצונחת באיזור פי הטבעת היא מינוח אחר לטחור, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. כעיקרון, אנו משתדלים להמנע מפעולות כירורגיות בזמן הריון, אלא אם הסבל אינו מאפשר שגרת חיים. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס המותרים לשימוש גם בזמן הריון. אם אין הטבה מספקת מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה