שבוע אחרי ניתוח פיסורה, חזרה של פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/07/2014 | 10:13 | מאת: שרון

שלום, לפני שבוע עברתי ניתוח פיסורה וכריתת טחור פנימי, השלושה ימים הראשונים לאחר הניתוח היו להפתעתי קלים מאוד ושמחתי על כך. ביום הרביעי נהיה לי בליטה דמוי טחור חיצוני כואב מאוד הלכתי לכירוג שאמר שזה קפל עור וזה יעבור, ביצע גם בדיקה רקטלית שלא הייתה נעימה (למרות שביקשתי להימנע מכך) בימים האחרונים אני גם משלשלת (אולי וירוס...) אתמול כמה שעות אחרי הבדיקה שוב שילשלי שרף לי נורא הרגיש כאילו יש פיסורה חדשה (הפיסורה המןכרת הייתה בצד שני תמיד) מאז אני מרגישה עקצוצים תחושת נמלים ושריפה החמרה בעמידה והליכה. אני עם התקפי חרדה, האם יכול להיות ששבוע אחרי ניתוח תחזור או תיווצר פיסורה חדשה? בעקבות שילשולים או הבדיקה הרקטלית. בבקשה עזרה דחופה! הביקורת אצל המנתח רק בעוד שבוע ואני ממש מתוסכלת וכואבת

21/07/2014 | 22:47 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שרון שלום, אני מבין את תחושתך אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. ככלל, שבוע לאחר הניתוח עדיין סביר שאין החלמה מלאה של איזור פי הטבעת. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, ולהקפיד על הגיינה מקומית. אם אין הטבה ניכרת, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה