הריון לאחר ניתוח לתיקון פיסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/07/2014 | 15:37 | מאת: הדס

שלום, אני בת 29 לפני כשנה עברתי ניתוח לתיקון פיסטולה רקטו ואגינלית בביה"ח סורוקה. הניתוח היה ללא חתיכת שרירים. לאחר הניתוח עוד הייתה בריחה של אויר והפרשות אבל אלו עברו לאחר כחודשיים. כרגע לא סובלת מהתסמינים כבר קרוב לשנה וע" הרגשתי הפיסטולה נסגרה. אני נמצאת בחודש החמישי להריוני, השאלה היא האם עלי ללדת בלידה רגילה או ללדת בניתוח קיסרי? האם יש סיכוי לחזרת הפיסטולה בעקבות לידה רגילה? תודה רבה.

21/07/2014 | 22:25 | מאת: פרופ' עודד זמורה

הדס שלום, שאלתך הנוגעת לצורת הלידה המומלצת היא אכן במקומה, אך לצערי קשה לי לתת לך יעוץ פרטני מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וסוג הניתוח שעברת. מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת ליעוץ בשאלה זו.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה