טחורים - האם לטפל?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/07/2014 | 13:51 | מאת: דניאל

היי, בן 35, בריא בד"כ. מזה כמה חודשים מרגיש במישוש פי הטבעת מעין טבעת. מניח שזה טחורים חיצוניים(?!) אני לא סובל מגרד, דימום או כאבים. האם יש צורך לטפל? במידה ולא - האם יחמיר/יעלם לבד? תודה

21/07/2014 | 22:23 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דניאל שלום, איני יכול לומר אם מה שאתה חש באיזור פי הטבעת הוא אכן טחורים ללא בדיקה. ככלל, טחורים הם בעיה של איכות חיים, ואם אינך סובל כלל, אינך זקוק לטיפול ספציפי. ככלל, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, בכדי להקטין ככל האפשר את הסיכוי לסבל מטחורים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה