החלמה מפיסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

19/07/2014 | 03:17 | מאת: דודו

דר שלום. לפני כ 3 שבועות עברתי ניתוח לתיקון פיסטולה שטחית הממוקמת "בשעה7" וכן צריבת קונדילומה פנימית "בשעה 10". היו לי מעט כאבים בשבוע וחצי שלאחר הניתוח וכיום אין כאבים כלל ביציאות. כל ההחלמה לא היה חום או נפיחות.. אך ישנם עדיין הפרשות מוגלתיות ירוקות כמו שהיו לפני הניתוח האם כך? הפצע עדיין מעט פתוח ומעליו מתחילה להיווצר צלקת שמכסה אותו לאט לאט.. לפעמים חש באי נוחות אבל חושש מההפרשות האלה. זה תקין? המקום עוד מעט פתוח אך לא כמו שהיה קודם. כמה זמן זה החלמה מפיסטולה? אילו סימנים צריכים להדאיג אותי ולתת לי מנורה אדומה שמשהו לא בסדר? אשמח לתשובה ממך. תודה רבה

21/07/2014 | 22:50 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דודו שלום, כעיקרון, כל עוד הפצע הניתוחי פתוח ולא נרפא, סביר שתהיה הפרשה. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. מומלץ להקפיד על הגיינה מקומית בשטיפה מקומית מספר פעמים ביום. מומלץ להמשיך מעקב מסודר אצל הכירורג המנתח או מרפאת המחלקה המנתחת

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה