טיפול בטחורים מדממים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/07/2014 | 00:17 | מאת: יעל

שלום רב, לפני שלושה וחצי שבועות ילדתי בת בתי השלישית בלידה וגינלית קצרצרה (14 דקות). לפני יומיים החל לי דימום מפי הטבעת. אין לי כאבים אך הדבר אינו נעים כלל. מהי דרך הטיפול המומלצת? האם הדבר מסוכן? האם יחלוף מעצמו? זו פעם ראשונה שאני חווה זאת, האם מדובר בתופעה כרונית? תודה רבה על תשובתכם.

21/07/2014 | 22:40 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יעל שלום, דמם מפי הטבעת יכול להגרם ממגוון של סיבות, כולל טחורים, פיסורה, ועוד. בהנחה שאת צעירה ואין לך סיפור משפחתי של מחלות מעי, רוב הסיכויים שהדמם נובע מביעה שפירה כלשהי בפי הטבעת כגון טחורים פנימיים. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס, המותרים לשימוש גם בעת הנקה. אם אין הטבה ניכרת, ומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה