אבצס שחוזר בפעם השנייה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

15/07/2014 | 00:39 | מאת: שגיא

בתאריך 12.4.2014 אובחן אצלי פטרת ברגליים ואבצס חיצוני בפי הטבעת לאחר כמה ימים הבחנתי גם בבלוטת לימפה שהתנפחה בצד שמאל של המיפשעה , לאחר שהאבצס החלים והפטרת חלפה אך הבלוטת לימפה נישארה נפוחה ביצעתי צילום אולטרסונד שאכן אישר שמדובר בבלוטת לימפה מוגדלת בגודל 7 מ"מ וזיהו גם וריקוצלה קלה(רמה 1)באשך שמאל . נכון להיום 14.7.2014הופיע לי אבצס בפעם השנייה ,הוא חיצוני על פי הטבעת שהיתפוצץ ( אני מבחין בהפרשת מוגלה ללא כאב מיוחד) כמו כן הבלוטת לימפה במיפשעה השמאלית עדיין נפוחה ומידיי פעם יש כאב קל ולחץ באותו איזור.. אני אובד עצות בקשר לטיפול יש איזה בדיקה מקיפה שיכולה לתת פתרון לבעיה ? האם יש קשר בין כל הנסיבות הללו? ואיזה טיפול תרופתי ניתן להמליץ . תודה מראש ,שגיא. שכחתי לציין בחור בריא בד'כ בן 24.

21/07/2014 | 22:35 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שגיא שלום, סביר שאין קשר בין האבצס הפריאנאלי לפטרת ברגליים ולוריקוצלה. כמו כן, יותר סביר שהבלוטה המפשעתית קשורה בפטרת ברגליים מאשר באבצס הפריאנאלי. אבצס חוזר יכול להגרם ממגוון של סיבות, החל מאתר אבצס קודם שלא נרפא לחלוטין, דרך פיסטולה בפי הטבעת, וכלה במחלת מעי דלקתית הנקראת קרוהן. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. בנוגע לאבצס בפי הטבעת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה