ניתוח קולוסטומיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/07/2014 | 08:26 | מאת: מור

שלום, אני עומדת לעבור ניתוח קולוסטומיה להסרת גידול סרטני ברקטום, רציתי לשאול האם מומלץ לבצע את הניתוח ע"י גישה לפרוסקופית, מה יתרונותיה וחסרנותיה של השיטה ומה הסיכונים? תודה רבה

21/07/2014 | 22:17 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מור שלום, הגישה הלפרוסקופית לניתוחי רקטום כוללת מספר חתכים קטנים בדופן הבטן, דרכם מכניסים מצלמה ומכשירים, באמצעותם מבוצע הניתוח בתוך הבטן. בהשואה לניתוח פתוח, החתכים יותר קטנים, שזה יותר קוסמטי. הכאב לאחר הניתוח מעט נמוך יותר וההחלמה מעט מהירה יותר. יחד עם זאת, מבפנים זה אותו ניתוח, ולכן יעילותו דומה כמו גם שיעור הסיבוכים. ניתוח לפרוסקופי לכריתת הרקטום דורש מיומנות גבוהה של המנתח בתחום זה. מומלץ לדון על הגישות הניתוחיות השונות עם הכירורג המנתח. בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה