טחורים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/07/2014 | 22:33 | מאת: רויטל

פרופ' שלום, אני 8 שבועות אחרי לידה ולפני שבועיים ראיתי פעם ראשונה "שפריצים" של דם על האסלה אחרי יציאה... לאחר מכן כאב לי כמה זמן אחרי היציאה ואז זה הוקל... כשהתסכלתי במראה ראיתי גושים כאלה ליד פי הטבעת.. השתמשתי במשחה הממליס של אלטמן וזה עזר קצת לכאבים שחזרו לעתים לאחר יציאות... אך עדיין קיימים הגושים האלה... האם כדי להגיע לפרוקטולוג אני צריכה הפניה מרופא משפחה? האם אני צריכה להזמין תור ל"כירורגיה פרוקטולגית"? עד כמה המצב נשמע חמור?

21/07/2014 | 22:08 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רויטל שלום, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה. מקווה שבינתיים יש שיפור עצמוני. תלונות כפי שאת מתארת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ככלל, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס (המותרים לשימוש גם בעת הנקה). אם אין הטבה ניכרת, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. לגבי הצורך בהפניה, השאלה עוסקת בנהלי קופת החולים בה את חברה ואיני בקיא בהם.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה