החמרה קשה של טחורים פנימיים בהריון בשבוע 18

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/07/2014 | 11:06 | מאת: גלית

בוקר טוב. לפני מספר שנים עברתי ניתוח מכלב שנכשל בגדול. עד היום הצלחתי להכניס את הטחורים שיצאו החוצה אך עכשיו בהריון חלה החמרה משמעותית והטחורים שיוצאים אינם נכנסים. אני סובלת מאוד ולא מתפקדת. שקלתי בלית ברירה קשירה או טיפול בהאל דופלר ע"מ לחזור לתפקוד. מבינה מקריאה באינטרנט שזה לא ממש מומלץ בהריון. אבקש את חוות דעתך כי משחות, קרח ושינה על צד שמאל אינם מסייעים לי כבר במצב הזה. תודה רבה

10/07/2014 | 23:22 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גלית הי, כפי שציינת, לרוב אנו מעדיפים להמנע מטיפולים פולשניים בעת הריון אם ניתן, אך ההחלטה בנושא זה צריכה להתקבל (לאחר בדיקה) בהתייעצות איתך, תוך שיקול מידת הסבל למול הסיכון המעט מוגבר בהתערבות כירורגית בזמן הריון.

11/07/2014 | 00:18 | מאת: גלית

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה