עצירות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/07/2014 | 16:21 | מאת: רותי עצירותי

שלום רב, בת 62, עברתי קולונוסקופיה השבוע בעקבות דימום רקטלי. ידוע על טחורים פנימיים וחיצוניים בשנים האחרונות. סובלת מעצירות מספר שנים. עקב כך נוטלת "אלוה" (מכיל אלוורה) של חברת "אלטמן" עם הטבה מעולה. היציאות רכות, ללא דימומים וכאבים. כמו כן אני מקפידה באופן יומיומי על תזונה עשירה בסיבים תוזנתיים ועל מזונות המורכבים מחיטה מלאה. בקולונוסקופיה נמצא פסוידו מלנוזיס קולי וטחורים פנימיים. אמרו שהבדיקה תקינה. שאלותיי הן: 1. "פסוידו מלנוזיס קולי" - מה משמעותו? 2. האם גם נטילת תכשיר "טבעי" כמו "אלוה" עשוי להוביל להתפתחות תלות? כי כאשר יום אחד איני נוטלת ממנו, יש לי עצירות וכאבים ביציאה. 3. באילו משלשלים אחרים ניתן להשתמש על בסיס קבוע ללא פיתוח תלות? תודה רבה.

10/07/2014 | 23:01 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, מלנוזיס קולי הוא שינוי בצבע רירית המעי הנגרם כתוצאה משימוש בחומרים משלשלים, ןפרט לשינוי הצבע אין לו משמעות. איני יודע מהו "פסוידו מלנוזיס קולי" איני יודע לומר לך אם אלוורה גורם לתלות המעי, אולם אם בלעדיו יש לך עצירות, סביר שכשאת מפסיקה את התכשיר יש עצירות. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה