כאבים אחרי ניתוח כריתת סיגמא

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/07/2014 | 21:13 | מאת: מיכל

שלום דר' אמי בת 64 עברה לפני 3.5 חודשים ניתוח כריתת סיגמא עקב דיברטיקוליטיס.כיום עדיין מרגישה כאבים בבטן השמאלית התחתונה במהלך היום וכאבים באותו אזור לאחר יציאות לשירותים.בימים האחרונים הייתה בביקורת אצל המנתח שערך לה מספר בדיקות במקום ואמר שהכל נראה בסדר ואמר לה לבדוק שלא קיים בקע ונתן משככי כאבים.שאלתי היא- האם זה שהיא עדיין מרגישה כאבים זה דבר נורמלי למרות שעברו כבר 3 חודשים? יכול להיות שכאבי ההחלמה אצלה קצת מתארכים עקב הגיל המבוגר יחסית?? מה דעתך? תודה מראש מיכל

10/07/2014 | 23:20 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מיכל שלום, קשה לי לתת לך יעוץ פרטני מבלי להכיר את כל פרטי המקרה, וסביר שהכירורג שגם מכיר את פרטי המקרה וגם בדק את אימך לאחרונה יתן יעוץ הרבה יותר טוב. ככלל, יכולות להיות סיבות רבות לכאב ממושך אחרי ניתוח, חלקן יכולות להיות גם במהלך תקין לאחר הניתוח, וחלקן לא.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה