תוסף ליציאות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/06/2014 | 14:59 | מאת: רונן

שלום מה ההבדל בין התכשירים קונסיל לנורמלקס? אני מבין שקונסיל זה גם בריא באופן כללי בגלל הסיבים, האם גם לנורמלקס גם יש ייתרונות בריאותיים או שזה פשוט תכשיר לעצירות לטיפול זמני? האם ניתן ומומלץ ליטול קונסיל ו/או נורמלקס באופן קבוע? אציין שאין לי עצירות משמעותית, אך היציאות לא רכות, לעיתים עלי להתאמץ, וכן אני סובל קצת מטחורים. תודה

30/06/2014 | 22:21 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רונן שלום רב, קונסיל הוא אכן מוצר טבעוני העשוי מסיבים ונורמלקס הוא מוצר סינטטי. לא ידוע לי על יתרונות בריאותיים של הנורמלקס פרט לריכוך יציאות. שני המוצרים אינם ממכרים את המעי ומותרים לשימוש לטווח ארוך כאשר ההתוויה לשימוש הומלצה על ידי רופא.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה