מדלל דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/06/2014 | 10:44 | מאת: מריה

לאימי היתה בעית טחורים קלה לפני כשנה. היא החלה לפני מספר ימים לקחת מדלל דם (XARELTO) ואתמול היה לה דימום מפי הטבעת. מה לעשות? האם יש קשר לתרופה? האם להמשיך לקחת אותה?

30/06/2014 | 22:11 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מריה שלום, כעיקרון, תרופות לדילול דם יכולות להחמיר דמם מטחורים, או דמם מכל סיבה אחרת. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה, האינדיקציה למתן מדללי הדם, וללא בדיקה. מומלץ לפנות לרופא שנתן את מדללי הדם וכן לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה