מירלקס - נורמלקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/06/2014 | 10:14 | מאת: נחום

משיטוט באינטרנט ראיתי שהמוצר מירלקס מומלץ בחול לשימוש של עד שבוע רצוף. להבנתי, מירלקס ונורמלקס מכילים את אותו מרכיב (PEG). מדוע אם כך רופאים ממליצים להשתמש בנורמלקס ללא הגבלה בעוד מירלקס מוגבל לשבוע? תודה

23/06/2014 | 22:44 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נחום שלום, מאחר שמירלקס לא משווק בארץ, איני יכול לתת לך את ההמלצות התקפות בארץ, אולם כעיקרון מדובר במוצר דומה, ואין בעיה להשתמש בו לטווח ארוך. כך גם נהגנו להמליץ בשנים בהן עבדתי בארצות הברית. החברה מסייגת זאת בעיקר מאחר שמדובר במוצר שאינו דורש מרשם, כדי למנוע מצב בו מטופלים משתמשים במוצר ללא בדיקה רפואית בסיסית, ואז עלולים להחמיץ סיבות שונות לעצירות כגון גידולים ועוד.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה