סינוס פילונידלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/06/2014 | 16:40 | מאת: ויקטור

לפני כשנה התפרצה אצלי סוג של פיטולה מתחת לעצם הזנב בין שני הפלחים. אחרי כמה ימים של כאבים עזים שמנעו ממני לשבת היא נפתחה והתחילה לצאת ממנה מוגלה. טיפלתי בבעיה זו בבית, חיטאתי וניקיתי את הפצע כמה פעמים ביום והוצאתי את המוגלה והשיערות. אחרי כשבוע וחצי הפצע התחיל להסגר והכאבים עברו. חשוב לצייו שלא פניתי לרופא עם הבעיה הזו מכיוון שחשבתי שזה סתם פצע רגיל. לאחרונה נודע לי שזו תופעה שנקראת שיערה הפוכה ושיש לטפל בה בניתוח אחרת היא עלולה לחזור. יש טעם לפנות עכשיו לרופא? האם הוא ידע לאבחן את הבעיה אפילו שהפצע מזמן נסגר? או שאולי עדיף לא לדאוכ לזה כל עוד זה לא מתפרץ שוב?

23/06/2014 | 22:36 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ויקטור שלום רב, פעמים רבות, גם כשהסינוס הפילונידאלי אינו פעיל, ניתן להבחין בו בבדיקת רופא מומחה, אם נשאר פתח קטנטן שאינו מפריש. במקרה כזה מומלץ לתכנן ניתוח, גם אם אין סבל עכשבי, בכדי למנוע התלקחות יותר מורכבת העתיד. אם בבדיקת רופא מומחה אין כל ממצא, סביר בהחלט לעקוב בלבד.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה